puszka.pl - pysznie!

Sałatka z marynowaną papryką, serem i kukurydzą


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

mały słoiczek marynowanej papryki
1/2 słoika kiszonych lub korniszonych ogórków
200 g sera żółtego
puszka kukurydzy
1/2 szklanki kwaśnej, gęstej śmietany
1/2 szklanki majonezu
sól
pieprz

Przygotowanie:

Paprykę i ogórki pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na grubym tarle. Dodać kukurydzę. Składniki wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)

Twoje zapiski: