puszka.pl - pysznie!

Ciasto ucierane z jabłkami


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

20 dkg mąki
12 dkg cukru
12 dkg margaryny
3 jaja
3-4 łyżki śmietany
2 łyżeczki proszku do pieczenia
50 dkg jabłek

Przygotowanie:

Margarynę, cukier i żółtka rozetrzeć na jednolitą masę, dodać śmietanę, połowę mąki i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać tak, aby otrzymać gładkie ciasto. Jabłka obrać, podzielić na ósemki. Ubić pianę i połączyć z ciastem, dosypując jednoczesnie resztę mąki. Ciasto włożyć
do formy i ułożyć na nim jabłka. Piec około 1 godz.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-11 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Przepisy kulinarne z "książki kucharskiej Ismeny Głowania" (strona już nie istnieje)

Twoje zapiski: