puszka.pl - pysznie!

Sałatka indyjska z soczewicy - z cukinią i imbirem


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

100 g soczewicy
100 ml (pół szklanki) bulionu, może być instant
cukinia (250 g)
dymka
1 łyżka oleju do smażenia
imbir
sok cytrynowy
sól
pieprz
mielona kolendra
1 zielona sałata

Przygotowanie:

Soczewicę ugotować w bulionie (10 min.), ostudzić.

Na oleju usmażyć pokrojoną w cienkie plasterki cukinię i posiekaną dymkę, przyprawić imbirem, sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i mieloną kolendrą.

Dodać rozdrobnioną zieloną sałatę, wymieszać.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-08 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 1/2001

Twoje zapiski: