50 g makaronu typu kokardki (farfalle)
200 g cukinii
oliwa do smażenia
1 pomidor
5 czarnych oliwek
1 ząbek czosnku
bazylia
2 łyżki soku pomarańczowego
sól
pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotować na półmiękko (al dente). Cukinię pokroić w cienkie półplasterki i usmażyć na mocno rozgrzanej oliwie. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z posiekanymi oliwkami, zmiażdżonym czosnkiem, bazylią i sokiem pomarańczowym.
Wymieszać odcedzony makaron z pozostałymi składnikami, przyprawić.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-07-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia