Ryż z bananami i rodzynkami
Bardzo pożywna, wysokobiałkowa potrawa. Szybka i wygodna w wykonaniu, a jednocześnie efektowna i smaczna.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
dla 3 osób
2 torebki białego ryżu
2 banany
1,5 kubeczka śmietany lub jogurtu naturalnego
rodzynki - paczka (100-150 g)
cukier waniliowy - torebka (8g) lub trochę więcej
sól
ew. cynamon
Przygotowanie:
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, rozłożyć na 3 talerze. Banany pokroić w talarki, rodzynki wyparzyć we wrzątku, posypać nimi ryż. Śmietanę (lub jogurt) rozrobić z cukrem waniliowym, aby była lekko słodka. Polać nią ryż z bananami. Smacznego :-)
Dla urozmaicenia można posypać cynamonem.
Twoje zapiski: