puszka.pl - pysznie!

Ryż z bananami i rodzynkami

Bardzo pożywna, wysokobiałkowa potrawa. Szybka i wygodna w wykonaniu, a jednocześnie efektowna i smaczna.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 3 osób

2 torebki białego ryżu
2 banany
1,5 kubeczka śmietany lub jogurtu naturalnego
rodzynki - paczka (100-150 g)
cukier waniliowy - torebka (8g) lub trochę więcej
sól
ew. cynamon

Przygotowanie:

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, rozłożyć na 3 talerze. Banany pokroić w talarki, rodzynki wyparzyć we wrzątku, posypać nimi ryż. Śmietanę (lub jogurt) rozrobić z cukrem waniliowym, aby była lekko słodka. Polać nią ryż z bananami. Smacznego :-)

Dla urozmaicenia można posypać cynamonem.
Nadesłał(a) chojnac, dnia: 2000-07-12 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: mama :-)

Twoje zapiski: