80 gr masła
80 gr gorzkiej czekolady
330 gr cukru
3 jajka
100 gr mąki
Przygotowanie:
Rozgrzać piec do 180 st. C/350F. Blachę wysmarować masłem.
W średnim garnku na małym ogniu rozpuścić masło z czekoladą, zdjąć z ognia, dodać cukier i jajka, dobrze wymieszać widelcem, dodać mąkę, wymieszać, aż nie będzie widać mąki, przelać do formy, piec 35 minut lub aż do momentu, gdy ciasto się lekko wzniesie i zacznie pękać, a na powierzchni zrobi się cienka skorupka.
Ostudzić w blasze 15-20 minut, kroić na kwadraty, podawać ciepłe, najlepiej z lodami. Brownies powinny się mazać i wyglądać w środku jak nieupieczone ciasto.
Nie należny ich przepiec, bo będą niedobre.
Wskazówki i uwagi:
Brownies piecze się w kwadratowych lub prostokątnych blachach. Moja
blacha ma 20 cm x 20 cm x 4 cm.