puszka.pl - pysznie!

Farsz rokpolowo-cebulowy do tarty


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

100 g rokpolu
200 ml śmietany
3 jajka
40 g masła
400 g cebuli
0,5 kg podsmażonych pieczarek
gałka muszkatołowa
sól
pieprz

Przygotowanie:

Cebulę pokroić i zeszklić na maśle, doprawić solą i pieprzem. Ostudzić. Rokpol rozgnieść widelcem, wymieszać ze śmietaną, jajkami i cebulą. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Wylać masę na podpieczony spód z kruchego ciasta i zapiekać aż masa się zetnie.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-01 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor:"MałaM"

Twoje zapiski: