puszka.pl - pysznie!

Sałatka z selera, jabłek i rodzynek


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

seler (korzeń)
jabłka - objętościowo 2 do 3 razy mniej niż selera
rodzynki
sok z cytryny
majonez lub śmietana
sól
pieprz

Przygotowanie:

Seler ucierasz na grubej tarce, dodajesz tarte jabłko, zaparzone rodzynki, odrobinę soku z cytryny, troszkę majonezu lub gęstej śmietany. Przyprawiasz. Wstawiasz do lodówki na ok. 15-30 minut - musi się przegryźć.

Wskazówki i uwagi:

Najlepszy jest seler wczesno-jesienny. W zimie trzeba by pewnie kupić kilka, obrać i powycinać co lepsze kawałki :)
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: gr.dyskusyjna: pl.rec.kuchnia, autor: ostry

Twoje zapiski: