makaron razowy świderki
sól
włoszczyzna (3-4 marchewki, po kawałku pietruszki, pora i selera)
2 brukselki
trochę fasolki szparagowej
trochę brokuła lub kalafiora
1 łyżka soczewicy czerwonej
może być koncentrat pomidorowy lub nie ;-)
mąka kukurydziana
natka do posypania
Przygotowanie:
Warzywa z soczewicą gotujemy razem, aż zmiękną. Na końcu dodajemy troszkę koncentratu lub nie, wedle uznania. Chwilkę przed podaniem dodaję troszkę mąki kukurydzianej, aby sos był gęsty.
Gotuję makaronik, a na ugotowany daję sosik posypany natką (nie mylić z naszą Natką, która to wcina jak szalona!!!) :-)))
Smacznego!
Syla i Nata
Nadesłał(a) syla,
dnia: 2001-02-13 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.