Imbirowe tagliatelle z dynią
Na Walentynki :)
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:
dla 2 osób
serduszko:
20 dag mąki
10 dag masła
jajko
sól
nadzienie z tagiatelle:
12,5 dag makaronu tagiatelle
10 dag dyni
2 cm korzenia imbiru
por
natka
6 łyżek oliwy do smażenia
sól
Przygotowanie:
Zmiksować mąkę, masło, jajko - posolić, rozwałkować. Ciastem wylepić dno i boki foremki w kształcie serca, ponakłuwać widelcem. Upiec w piekarniku (200 stopni przez 20 minut).
Pokrojoną dynię i imbir usmażyć w oliwie (3 minuty), dodać pokrojony por, smażyć 10 minut. Dodać natkę, 0,5 szklanki wody, posolić, gotować 10 minut.
Ugotować makaron, wymieszać z sosem, przełożyć do upieczonego serca.
Twoje zapiski: