puszka.pl - pysznie!

chlodnik z boćwiną


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki: dla 1 osoby

30 g włoszczyzny bez kapusty
100 g boćwiny
250 ml mleka 0,5 %
50 ml śmietany 18 %
50 g ogórka zielonego
10 g koperku
10 g szczypiorku
1 jajko
1 łyżeczka cukru
woda

Przygotowanie:

Włoszczyznę umyć, obrać i zetrzeć na tarce, ugotować. Boćwinę dokładnie umyć pod bieżącą wodą, pokroić w paski, ugotowaćOgórek zetrzeć na tarce. Jajko ugotować na twardo. Wszystkie składniki połączyć, dodać smietanę, koperek i szczypiorek, podawać schłodzony.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 3/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia

Twoje zapiski: