puszka.pl - pysznie!

Surówka z sałaty z kalarepką i szczypiorkiem

Kalarepka jest delikatna i bardzo soczysta. Po utarciu genialnie nadaje się do robienia surówek.


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: dla 4 osób

mała główka sałaty
mała kalarepa
pęczek szczypiorku
sok z cytryny
łyżka śmietany [dla wegan można zrobić nieco inną wersję - z oliwą zamiast śmietany]
sól
cukier

Przygotowanie:

Kalarepę umyć, obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o średnich otworach. Sałatę i szczypiorek umyć. Sałatę podzielić na listki i porwać, szczypiorek drobno pokroić. Połączyć składniki, wymieszać ze śmietaną doprawioną sokiem z cytryny, solą i niewielką ilością cukru.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 3/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia

Twoje zapiski: