puszka.pl - pysznie!

Sałata z wiosennymi warzywami: rzodkiewką, ogórkiem i marchewką


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

główka sałaty
pęczek rzodkiewki
mały ogórek świeży
2 młode marchwie

pół szklanki śmietany
pęczek kopru
pęczek szczypiorku
sól
cukier

Przygotowanie:

Warzywa dokładnie umyć, rzodkiewkę pokroić w plasterki, ogórek w paski, marchew zetrzeć na tarce o dużych otworach, sałatę odsączyć i pokroić. Do rozdrobnionych warzyw dodać śmietanę, pokrojony koperek i szczypiorek. Wymieszać, doprawić do smaku solą i cukrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia nr 3/2001 - miesięcznik promujący zdrowy styl życia

Twoje zapiski: