Ciasto jest bardzo smaczne i dlugo trzyma wilgoc.
Jesli ciasto przygotujemy z 1,5 proporcji, to z ta sama iloscia twarogu i jablek mozna upiec dwie formy keksowe /ew. 1 - 2 jablka wiecej, ale twarogu wystarczy/.
Jajka ubic z cukrem, do ubitej masy dodac make, sode, olej i kakao.
Twarog z cukrem i jajkiem ugniesc widelcem.
Do wysmarowanej formy wlozyc polowe ciasta, na to pokrojone jablka, masa serowa i reszta ciasta.
Wstawic do nagrzanego do 100 st. piekarnika i piec ok. 1 godz. w 180 st.
Wskazówki i uwagi:
Przed wyjeciem warto sprawdzic patyczkiem,
do masy serowej mozna dodac cukier waniliowy.
Nadesłał(a) bara1bara,
dnia: 2001-03-15 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: przepis moja Mama dostala od sasiadki daaaawno temu, skad sasiadka - nie wiem....