Krążki selera z piekarnika
Pycha!!! Świetne z sosem pomidorowym lub dipem jogurtowo-koperkowym.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
seler
oliwa do smarowania blachy
pieprz czarny
kurkuma
przyprawy można zmieniać - jak ktoś lubi inne, to bardzo proszę... np. papryka ostra i pieprz cayenne żeby było ostre
Przygotowanie:
Seler kroimy w plasterki, posypujemy przyprawami i do piekarnika na wysmarowaną oliwą blachę!!! Jak się zarumieni, to przewrócić i drugą stronę posypać przyprawami.
Wskazówki i uwagi:
Do tego można zrobić jakiś sosik albo dip -)) Np. pomidorowy: sok pomidorowy gęsty, dodać trochę soli i szczyptę cukru, kolendrę oraz bazylię zieloną (świeżą, posiekaną drobno).
Jeśli przyprawy ostre, to dip łagodny, np. w wersji lakto-wege tym razem: jogurt naturalny, pieprz, sól, świeży koperek (posiekany drobno).
Twoje zapiski: