puszka.pl - pysznie!

Krążki selera z piekarnika

Pycha!!! Świetne z sosem pomidorowym lub dipem jogurtowo-koperkowym.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

seler
oliwa do smarowania blachy
pieprz czarny
kurkuma

przyprawy można zmieniać - jak ktoś lubi inne, to bardzo proszę... np. papryka ostra i pieprz cayenne żeby było ostre

Przygotowanie:

Seler kroimy w plasterki, posypujemy przyprawami i do piekarnika na wysmarowaną oliwą blachę!!! Jak się zarumieni, to przewrócić i drugą stronę posypać przyprawami.

Wskazówki i uwagi:

Do tego można zrobić jakiś sosik albo dip -)) Np. pomidorowy: sok pomidorowy gęsty, dodać trochę soli i szczyptę cukru, kolendrę oraz bazylię zieloną (świeżą, posiekaną drobno).

Jeśli przyprawy ostre, to dip łagodny, np. w wersji lakto-wege tym razem: jogurt naturalny, pieprz, sól, świeży koperek (posiekany drobno).
Nadesłał(a) arleta, dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: