puszka.pl - pysznie!

Sos witaminowy - jajeczny z zieleniną i chrzanem

Sos do polania jajek na twardo.


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

3 jajka
6 łyżek oleju
sok z cytryny
0,5 szkl. niskotłuszczowej śmietany
pęczek szczypiorku
pęczek natki pietruszki
0,5 łyżki świeżo utartego chrzanu
sól
odrobina cukru pudru

Przygotowanie:

Gotowane żółtka z 3 jajek utrzeć, dodając olej, sok z cytryny i śmietanę. Wymieszać z drobno pokrojonym szczypiorkiem i natką, chrzanem oraz drobno pokrojonymi białkami. Przyprawić solą i cukrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-25 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 4/2001

Twoje zapiski: