pomidory bez skórki (pelati), z puszki (w sezonie oczywiście lepsze są świeże)
ogórek kiszony - 2 szt.
cykoria (1 średnia) lub ćwierć główki sałaty lodowej
ząbek czosnku
pasta z bazylii do smaku (malutko, bo jest mocna!)
sól
pieprz
Przygotowanie:
Pomidory wyjąć do miseczki i pokroić na kawałki (z soku robi się sosik). Ogórki przekroić na pół, a później na plasterki. To samo z cykorią, tylko najpierw należy wykroić głąb. Czosnek drobniutko posiekać lub zmiażdżyć. Wymieszać, doprawić do smaku.
Wskazówki i uwagi:
Pastę z bazylii można "zasymulować" zalewając niewielką ilość (suszonej) bazylii oliwą i czekając aż nasiąknie. Nie będzie już tak aromatyczne, ale będzie ;)
Nadesłał(a) Kinga,
dnia: 2001-04-06 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.