puszka.pl - pysznie!

Pomidorowy sos wegetariański z seitanem

Można podawać np. z ryżem basmati lub makaronem.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 łyżka oliwy z oliwek
4 drobno posiekane cebule
2 opakowania seitanu
100 ml odciśniętych pomidorów
1 łyżka przecieru pomidorowego
200 ml śmietanki sojowej (np. Provamel)

Przygotowanie:

Usmażyć cebulę w małej ilości oleju, a na pozostałym oleju usmażyć seitan. Dodać cebulę, pomidory oraz przecier pomidorowy i gotować przez 5 min. Przyprawić do smaku używając pieprzu, soli, zmielonej papryki lub odrobinę kolendry.
Zakończ gotowanie dodając do sosu śmietankę sojową.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-04-24 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka Provamelu

Twoje zapiski: