Wszystko wymieszać. Uformować kuleczki (ok. 30-40 szt.), troszeczkę spłaszczyć i w każdej zrobić małe wgłębienie i włożyć odrobinkę dżemiku. Blaszkę lekko wysmarować tłuszczem (niczym nie posypywać). Piec przez ok. 15 minut w temp. 195-200 st. C. Aż się zarumienią.
Wskazówki i uwagi:
Ciasteczka z jajkami dłużej utrzymują świeżość i są dłużej chrupiące. Z jogurtem - termin przydatności do spożycia jest krótszy, ale i tak są dobre.
Najlepsze są jeszcze cieplutkie (z jajkami i bez)..... mają taki wspaniały zapach.. i smak. Rozpływają się w ustach (a nie w dłoni ;o)) Uzależniające. Jakość gwarantowana! :o))
Nadesłał(a) TUNIA,
dnia: 2001-05-03 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.