Kapustę obgotować, stopniowo zdejmować liście, ściąć zgrubienia. Cebule pokroić w kostkę, udusić w niewielkiej ilości wody i oleju, dodać rozdrobnione warzywa, dusić ok. 5 min., dodać jajka, bułkę tarta, natkę, przyprawy, wymieszać. Formować gołąbki, układać ciasno w rondlu, którego dno należy wyłożyć pozostałymi małymi liśćmi, polać sosem, wstawić do piekarnika i piec ok. 1 godz.
Sporządzenie sosu: cebulę pokrojoną w kostkę udusić na niewielkiej ilości wody i oleju, dodać pastę pomidorową, zalać wodą, zagotować.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-05-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku" Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego