ziemniaki - najlepsze młode, w miarę równej wielkości
czosnek - 1/2 dużego ząbka (lub 1 mały) na 1 ziemniaka
zioła - np. bazylia i oregano
sól
pieprz
ew. trochę oleju
Przygotowanie:
Ziemniaczki obrać i umyć. Albo tylko umyć. Czosnek obrać.
Ziemniaki zawinąć w folię aluminiową wrzucając do każdego pół ząbka czosnku i nacierając sowicie ziołami wymieszanymi z solą i pieprzem. Piec w piekarniku (ok. 200-220°C) lub na grillu.
Wskazówki i uwagi:
Ziemniaki delikatnie przywierają w niektórych miejscach - jeśli komuś bardzo to przeszkadza, może delikatnie natłuścić folię.
Nadesłał(a) chojnac,
dnia: 2001-05-06 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.