pokruszona czerstwa bułka
ser żółty
tymianek i natka do posypania
Przygotowanie:
Bakłażany przekrój wzdłuż, wybierz łyżeczką miąższ, zostawiając jedynie ok. półcentymetrową warstwę przy skórce. Wybrany miąższ posiekaj. Cebule, czosnek i pomidory obierz i również posiekaj, obsmaż na oliwie z posiekanym bakłażanem. Posól, popieprz i duś, aż zgęstnieje.
Wypełnij bakłażany nadzieniem i piecz w piekarniku ok. 20 minut.
Pod koniec pieczenia posyp bakłażany pokruszoną bułką i startym serem oraz polej oliwą, piecz jeszcze 2-3 minuty. Podawaj na gorąco ze świeżym tymiankiem i natką.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 8/2000