puszka.pl - pysznie!

Brzoskwinie z grilla


Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki:

70g drobno pokruszonych herbatnikow
20g miekkiego masla
3 lyzki plynnego miodu
4 brzoskwinie, przepolowione, z wyjeta pestka

Przygotowanie:

Herbatniki wymieszac z maslem i miodem na cos w rodzaju kruszonki. Nakladac te mase do srodka polowek brzoskwin (w miejsce pestki), skladac polowki z powrotem w calosc i zawinac w folie. Grillowac 20-30 min, w zaleznosci od dojrzalosci brzoskwin, od czasu do czasu obrocic.
Podawac z bita smietana lub kremowym twarozkiem.

W wersji wegan nie widze przeciwwskazan, zeby zastapic maslo olejem, a miod slodem.
Nadesłał(a) ISIA, dnia: 2001-05-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka reklamowa pewnego slkepu w irlandii.

Twoje zapiski: