70 dkg - 1 kg pomidorów
1 op. tofu czosnkowego (Futuro)
pół pęczka koperku
pół pęczka natki
sos sojowy
łyżka oliwy z oliwek
można dodać szczyptę pieprzu
Przygotowanie:
Pomidory i tofu pokroić w drobną kostkę, natkę i koperek drobno zsiekać. Wymieszać wszystko razem, doprawić oliwą i sosem sojowym.
Wskazówki i uwagi:
Zamiast tofu czosnkowego może być tofu warzywne albo "zwykłe", jednak najsmaczniejsza sałatka jest z czosnkowym. Gdy go brak ja dodaję jeszcze ząbek czosnku. Można do sałatki dać też szczypiorek i zioła. Wzystko zależy od tego, co dziecko lubi :-))
Nadesłał(a) magda firlit,
dnia: 2001-05-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.