Sos: 1/2 bakłażana
1/2 cukinii
papryka marynowana - ok 2. szt.
pomidory suszone w oleju
sól
olej (winogronowy?)
Przygotowanie:
Bakłażany przygotowujemy standartowo: kroimy na plasterki ok 2 cm. solimy z obu stron i odkładamy na godz. (ew. pół, jeśli jesteśmy bardzo głodni). Cukinię kroimy na plasterki, pomidory i paprykę na paseczki. Bakłażany płuczemy z soli, razem z resztą warzyw wrzucamy na patelnię (pamiętając o oleju). Dusimy, aż zmiękną. Doprawiamy do smaku. Makaron nastawiamy do gotowania w tym samym czasie, co warzywa. Gotuje się on przewaznie ok. 8 minut. Warzywa też. Podajemy makaron przykryty warzywami.
Wskazówki i uwagi:
Ja do tego lubię białe, delikatne, wytrawne wino.
Nadesłał(a) autor anonimowy,
dnia: 2001-05-22 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.