Pasta "orzesz-ty-ciecie"
Pomysł o poranku - mamy ugotowaną ciecie, na półce orzeszki w słoiku, natka w wazoniku i jest śniadanko. Z pomidorkiem oczywiscie i cebulką na.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 2 osób
ciecierzyca - 1,5 szklanki suchego ziarna
orzechy włoskie - 2-3 garści
sos sojowy
oliwa (olej zimno tłoczony) - kilka łyżek
natka pietruszki - 1/2 pęczka
przyprawy
Przygotowanie:
Ciecierzycę namoczyć na noc. Ugotować w niewielkiej ilości wody nie solonej (wody nie wylewać).
Orzechy posiekać drobno (nie mielić na gładko), dodać do ciecierzycy z oliwą, sosem sojowym i posiekaną natką. Zmiksować blenderem albo w mikserze. Jeśli za gęste (raczej tak) dodać wywaru z ciecierzycy.
Twoje zapiski: