puszka.pl - pysznie!

Pieczarki nadziewane serem feta


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

pieczarki
ser feta
masełko
sałata (zielona, czerwona, karbowana, płaska i jaką kto chce i lubi)

sos do sałaty:
ocet winny, oliwa, ocet balsamiczny i przyprawy

Przygotowanie:

Z pieczarek odrywamy nóżki, a w kapelusze nakładamy serek feta (z czubkiem) i na sam wierzch troszkę masła (tyle co z noża na smarowanie kromki chleba). Zapiekamy aż feta na wierzchu będzie leciutko brązowa (uwaga na spód - podłożyć folię, żeby się nie przypaliło). Podczas zapiekania rwiemy sałatę na kawałki i mieszamy z sosem. Zostawiamy do "przegryzienia". Podajemy pieczarki na sałatcie z sosem i ew. przybraniem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor:"Justyna Goworek"

Twoje zapiski: