puszka.pl - pysznie!

Wafle z masą kakaową z jajek i masła


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

paczka wafli
2 cale jajka
30 dkg cukru pudru
5 dkg kakao
250 g masła
ew. bakalie
ew. polewa czekoladowa

Przygotowanie:

Białko z cukrem pudrem ubić na parze (czasem ubijam to na lekko rozgrzanej płycie kuchennej), dodać żółtko, ubić, dodać kakao i pozostawić do wystygnięcia.

Rozetrzeć kostkę masła i dodawać stopniowo ostudzoną masę. Można dodać drobno posiekane bakalie.

Przełożyć wafle, przycisnąć czymś ciężkim i zostawić w chłodnym miejscu na parę godzin.

Potem można jeszcze polać polewą czekoladową i posypać orzechami lub wiórkami kokosowymi czy też siekanymi migdałami. Co tam kto woli. Bardzo dobre. Smacznego !!!!
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-06-16 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Ania

Twoje zapiski: