puszka.pl - pysznie!

BB - boczniaki duszone z brokułem

Danie jest bardzo proste, ale wyjątkowo smaczne. Grzyby wspaniale przesiąkają smakiem brokułów. Do tego gotują się tyle, co ziemniaki, tak więc jeśli robicie obiad, nie musicie patrzeć na zegarek. Nastawiacie wszystko w tym samym czasie :)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

250 g boczniaków
1 spory brokuł lub 1 torebka mrożonego
sól
olej do smażenia, np. winogronowy

Przygotowanie:

Boczniaki myjemy i kroimy na paski. Brokuły myjemy i dzielimy na małe główki. Łodygi obieramy i kroimy na długie plasterki czy jak kto chce.

Wrzucamy wszystko do garnka, lekko solimy do smaku. Dodajemy łyżkę oleju i odrobinę wody. Woda potrzebna jest na początek, zanim grzyby puszczą sok. Dusimy mieszając od czasu do czasu.
Nadesłał(a) Kinga, dnia: 2001-06-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: