puszka.pl - pysznie!

Trzy kolory z pszenicą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

szklanka suchej pszenicy (orkisz najlepiej) namoczona przez noc i ugotowana do miękkości (to pewnie wyjdą 2 szklanki ugotowanej)
pęczek marchwi
kalafior
brokuł
sól
oliwa

Przygotowanie:

Postępowanie podobne jak przy Trzech kolorach: pokrojoną marchewę, kalafiora i brokuła na oliwę, gdy już będą miększe, wrzucić pszenicę i wymieszać, chwilę potrzymać na ogniu. I gotowe. Bardzo ciekawy smak ma toto. No i ładnie się prezentuje.

Wskazówki i uwagi:

Takie cos można zalać wywarem jarzynowym lub wrzątkiem, pogotowac z 10 min jeszcze, przyprawić czosnkiem, pieprzem lub ziołami, zabielić mąką pszenną razową z wodą i wychodzi pyszna zupa - właśnie taką dzisiaj mam :-))
aha i posypac czymś zielonym koniecznie, no i płatkami drożdżowymi na talerzu też można
Nadesłał(a) magda firlit, dnia: 2001-06-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: