puszka.pl - pysznie!

Deser z tofu z jagodami

Ten eksperyment kulinarny powiódł się wyśmienicie :) Nie próbowałam, ale wydaje mi się, że oprócz deserku lub śniadania byłoby to tez pyszne nadzienie do naleśników.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

tofu naturalne - 150g
jagody - 1,5 szkl. (byle smaczne, nie za kwaśne)
sok z cytryny
słód (jak najbardziej neutralny w smaku) lub cukier

Przygotowanie:

Tofu zmiksować z połową szklanki jagód. Doprawić do smaku sokiem z cytryny i posłodzić (brązowego cukru potrzeba 2 łyżki; z syropem słodowym, zwł. z agawy, należy uważać bo jest b.płynny i cały deser się rozrzedza).

Wsypać resztę jagód, wymieszać łyżką. Smacznego :)
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2001-07-01 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: