puszka.pl - pysznie!

Jarmuż zasmażany ze śmietaną

Smakuje jako dodatek, np. do jajek sadzonych.


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

800 g jarmużu
1 mała cebula
mąka
kilka łyżek mleka
kilka łyżek bulionu z kostki (opcjonalnie)
ząbek czosnku
pół szkl. śmietany

Przygotowanie:

Jarmuż ugotować w osolonym wrzątku przez 8 min., odcedzić.

Cebulę zeszklić na oleju, oprószyć mąką, zalać kilkoma łyżkami mleka. Zasmażkę cebulową rozprowadzić wywarem z gotowania lub bulionem z kostki. Dodać jarmuż, zmiażdżony ząbek czosnku i śmietanę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-07-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001

Twoje zapiski: