puszka.pl - pysznie!

Buraki duszone z jabłkami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

300 g buraków (2 drobne lub 1 dość duży, wielkości średniego jabłka)
150 g jabłek
1/2 łyżki mąki
3 łyżki mleka [zwykłego lub roślinnego; można zastąpić wodą]
1/2 łyżeczki cukru
łyżeczka oleju lub masła
sól

Przygotowanie:

Buraki umyć, ugotować, obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Mąkę rozprowadzić z mlekiem, dodać do buraków, zagotować. Dodać utarte jabłka i olej lub masło. Doprawić solą i cukrem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-05 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 7/2001

Twoje zapiski: