Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
1 kg jabłek (najlepsze są renety)
2 bułki maślane
10 dag margaryny
3 łyżki cukru
1 pomarańcza
3 łyżki rodzynek
1 łyżeczka cynamonu
5 goździków
Przygotowanie:
Jabłka i pomarańczę umyć, obrać, pokroić w krążki, oczyścić z nasion, podlać 3 łyżkami wody, dodaćrodzynki, cynamon, goździki, cukier i dusić na małym ogniu często mieszając aby owoce się nie
przypaliły. Ostudzić. Bułkę pokroić na cienkie kromki, zanurzać je w roztopionej margarynie i wyłożyć nimi dno tortownicy. Kromki przykryć
masąowocową, na wierzchu położyć pozostałe kromki nasączone margaryną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec około 30
min., aż bułka sięzrumieni. Wyjąć z tortownicy i podawać jak babkę. SMACZNEGO
Twoje zapiski: