puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

patisony małe lub większe z miękką jeszcze skórką
2 ząbki czosnku

zalewa:
3 szklanki wody
200 ml octu 10%
trochę kwasku cytrynowego
korzeń chrzanu (niewiele, ze 3 plasterki)
listek laurowy
łyżeczka mielonej, ostrej papryki
łyżeczka mielonej kolendry
łyżeczka czarnego pieprzu
3 jagody jałowca
łyżka cukru
płaska łyżka soli

Przygotowanie:

Patisony pokroić w płatki, czosnek w plasterki, układać w słoikach.
Zalewę gotować 12 min. Zalać słoiki, pasteryzować 20 min. I już.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli mamy duże patisony, to trzeba je obrać ze skórki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-08-26 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia, autor: Maciej

Twoje zapiski: