puszka.pl - pysznie!

Z borówek czerwonych dżemik z gruszkami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

2/3 borówek czerwonych
1/3 bardzo słodkich gruszek
ew. trochę słodkich jabłek

Przygotowanie:

Daj sporo bardzo słodkich gruszek, żeby się rozlasowały z borówkami, a pod koniec gotowania kilka twardszych w kawałkach, żeby dżemik miał fakturę.

Nakładać do słoików i pasteryzować.

Wskazówki i uwagi:

Jeśli jest taka możliwość, to można borówki kupić wcześniej i przechować w lodówce, a jeśli okażą się cierpkie, to nawet w zamrażalniku - pomoże im).

Dopytałam się mojego ojca, który jest 'miszczem borówkowym' ;-)
i powiedział, że dodatek słodkich jabłuszek też nie zaszkodzi.
Nadesłał(a) ISIA, dnia: 2001-09-19 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: