1 komplet włoszczyzny
0,5 kg świeżego lub mrożonego groszku
1 słoik koncentratu grzybowego (znalazłam bardzo fajny koncentracik, tylko solony, bez żadnych dodatków - w markecie) lub świeże zmielone grzyby (ze 40 dkg)
oliwa
pieprz
natka pietruszki
Przygotowanie:
Włoszczyznę zalać wodą i gotować do miękkości. Wyciągnąć kapustę i inne zielska ;-), wrzucić groszek. Jarzyny zostawić w całości w wywarze lub posiekać i wrzucić z powrotem do garnka. Gdy groszek będzie miękki, wrzucić koncentrat grzybowy, zagotować.
Podawać posypane natką pietruszki z kluskami razowymi lub makaronem, ziemniakami.
Wskazówki i uwagi:
W przypadku świeżych grzybów, należy je włożyć wcześniej, przed groszkiem.
Nadesłał(a) magda firlit,
dnia: 2001-09-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.