puszka.pl - pysznie!

Kapusta z pomidorami, jabłkami i śliwkami

Maria Tomanek: "Gotuję zazwyczaj na dwa dni, jednak rzadko zostaje na drugi dzień".


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

słodka biała kapusta
cebulka
tłuszcz do smażenia
śliwki, ok. 10 szt.
pomidory, ok. 4-5 szt. (zależy jak duży garnek kapusty)
2 jabłka
zioła

Przygotowanie:

Gotujemy poszatkowaną kapustę. Odcedzamy, dodajemy cebulkę podduszoną na tłuszczyku i śliwki bez pestek w ilości ok. 10 sztuk, pomidory bez skóry pokrojone w ćwiartki oraz ze dwa jabłka (pokrojone, mogą być ze skórką, byle bez gniazd nasiennych).
Wszystko to cierpliwie a powoli dusimy i doprawiamy ziołami do smaku wg uznania.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-10-13 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: na podstawie przepisu Marii Tomanek, gr. dyskusyjna pl.rec.kuchnia

Twoje zapiski: