Zupa: owocowy powiew lata
T.A.P: "Polecam zupę, którą robi się w sezonie owocowym, ale można i poza. Zupa powinna mieć konsystencję lekko kisielową, można ją podawać gorącą, letnią lub całkiem zimną. Na taki obiad, na drugie danie, zwykle serwuję naleśniki z serem lub/i dżemem, pierogi z serem na słodko."
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
dla 2 osób
woda (ok. 2 litry)
w lecie: świeże owoce (jagody, truskawki, wydrylowane wiśnie, poziomki) ok. 1 szklanki
zimą: kompot z owocami lub owoce mrożone
cukier lub inne słodkości
kisiel owocowy (o takim smaku, jak owoce w zupie)
makaron - rurki, falbanki, wstążki lub inny o zbliżonych "gabarytach"
Przygotowanie:
Wodę doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy owoce, do tego wsypujemy cukru wg uznania, mieszamy. W połowie szklanki zimnej wody mieszamy kisiel, dodajemy do wrzącej zupy, mieszamy i gotowe. Osobno gotujemy makaron.
Twoje zapiski: