puszka.pl - pysznie!

Soczewica smażona z tofu lub grzybami


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

soczewica
tofu twarde i sos sojowy (najlepiej jasny)
albo kotlety sojowe i rosołek wege
albo pieczarki
albo... wszystko na raz
masło lub margaryna lub olej do smażenia

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy ok. pół godziny, odsączamy.

W międzyczasie podsmażamy na patelni:
- tofu twarde pokrojone w kostkę (sześcianiki o krawędzi 4-5 mm) zalane sosem sojowym (jasnym najlepiej)
- lub pokrojone w paski kotlety sojowe namoczone w rosołku wege
- lub pieczarki
- lub wszystko razem
i dodajemy ugotowaną soczewicę, dodając sporo masła lub oleju.

Po chwili danie mamy gotowe!
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-10-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Endi, gr.dyskusyjna ircx.pl.polskavege

Twoje zapiski: