puszka.pl - pysznie!

Ciecierzyca w sosie pomidorowym

Endi: "Mi to bardzo smakowało, przed chwilą skończyłem właśnie jeść :-)"


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ciecierzyca
pomidorki z puszki
trochę koncentratu
oliwa z oliwek do smażenia
sól
majeranek
bazylia
tymianek
cebula
czosnek

Przygotowanie:

Ciecierzycę gotujemy normalnie, a do tego robimy sosik pomidorowy.

Pomidorki z puszki na patelnię razem z koncentratem, oliwą z oliwek, do tego sól, majeranek, bazylia i tymianek, posiekana cebula (nie podsmażam wcześniej, bo lubię trochę surową) i czosnek. I jak to zgęstnieje i pomidorki się porozwalają to na to ciecierzyca.

Wskazówki i uwagi:

Z racji tego, że [cieciorka] jest twardsza (da się ugotować cieciorkę na miękko? Moja zawsze jest twardawa, nawet po nocy moczenia i godzinie gotowania) to można zrobić rzadszy sos.
Nadesłał(a) pat, dnia: 2001-10-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Endi, gr.dyskusyjna ircx.pl.polskavege

Twoje zapiski: