ciecierzyca
pomidorki z puszki
trochę koncentratu
oliwa z oliwek do smażenia
sól
majeranek
bazylia
tymianek
cebula
czosnek
Przygotowanie:
Ciecierzycę gotujemy normalnie, a do tego robimy sosik pomidorowy.
Pomidorki z puszki na patelnię razem z koncentratem, oliwą z oliwek, do tego sól, majeranek, bazylia i tymianek, posiekana cebula (nie podsmażam wcześniej, bo lubię trochę surową) i czosnek. I jak to zgęstnieje i pomidorki się porozwalają to na to ciecierzyca.
Wskazówki i uwagi:
Z racji tego, że [cieciorka] jest twardsza (da się ugotować cieciorkę na miękko? Moja zawsze jest twardawa, nawet po nocy moczenia i godzinie gotowania) to można zrobić rzadszy sos.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2001-10-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Endi, gr.dyskusyjna ircx.pl.polskavege