2 słoiki ogórków konserwowych (np. Krakusa)
1 łyżeczka ostrego chilli (ja używam 2-3, ale zalecam rozwagę, chyba że nie chcecie, coby inni podjadali ;)
1 łyżka kuminu
2 łyżki czerwonej słodkiej papryki
opakowanie kolendry
duża główka czosnku
3-4 łyżki octu
Przygotowanie:
Zalewę z ogórków wlać do garnka. Dodać przyprawy, posiekany (lub zmiksowany) czosnek i ocet, zagotować.
Ogórki pokroić wzdłuż i ściśle ułożyć w słoiku. Zalać zalewą. Czekać - po trzech dniach można podjadać, a po 7, jeśli coś zostanie, będą gotowe!
Wskazówki i uwagi:
Krakusy, bo mnie najbardziej smakują. Jedyne ryzyko, to żeby ogórki nie zrobiły się kapcie. Krakusy się nie robią.
Nadesłał(a) pat,
dnia: 2001-09-30 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Marek Drabik, gr.dyskusyjna pl.rec.kuchnia