kalafior
marchewka
papryka
pieczarki
kukurydza z puszki
olej do smażenia
sól
pieprz
czosnek
plastry żółtego sera
Przygotowanie:
Kalafior, marchewkę, paprykę i pieczarki pokroić w drobne nieregularne kształty (zdaniem Natalii kształt ma ogromny wpływ na smak), dodać kukurydzę.
Na rozgrzaną patelnię z niedużą ilością oleju wsypać pokrojone warzywa, doprawić i dodać dużo czosnku. Zdjąć z ognia po ok. 15 minutach, bo warzywa powinny być lekko chrupiące, a jednocześnie nie surowe. Na końcu ułożyć na wierzchu plastry sera żółtego i poczekać, aż się rozleje.
Wskazówki i uwagi:
Można podawać bezpośrednio na patelni ustawionej na deseczce, do tego sałata z sosem winegret, lampka dobrego wina i sery pleśniowe.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2000-07-20 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: wyszperane z Super Linii