ziemniaki (w zależności od liczby osób)
papryka (np. po połowie każdego koloru)
młoda cukinia - połówka
kilka cebul
sól
gotowa mieszanka grillowa (bez cukru) albo:
- kminek mielony
- gorczyca zmielona
- pieprz mielony
- papryka
Przygotowanie:
Ziemniaczki myjemy bardzo dokładnie lub obieramy _bardzo_ cienko. Nacinamy paskami w poprzek robiąc "jeżyka" (uważając, żeby się nie rozpadł), resztę warzyw kroimy w cieniutkie plasterki i wkładamy w ziemniaki na przemian paprykę, cebulkę, cukinię.
Tak przygotowane ziemniaki kładziemy na folii alu i posypujemy zestawem przypraw i solą. Pieczemy zawinięte dokładnie w folię alu aż będą miękkie.
Wskazówki i uwagi:
Serwujemy z warzywami z grilla.
Nadesłał(a) syla,
dnia: 2000-07-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.