puszka.pl - pysznie!

Syli ziemniaki z grilla (przetykane warzywami)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ziemniaki (w zależności od liczby osób)
papryka (np. po połowie każdego koloru)
młoda cukinia - połówka
kilka cebul
sól
gotowa mieszanka grillowa (bez cukru) albo:
- kminek mielony
- gorczyca zmielona
- pieprz mielony
- papryka

Przygotowanie:

Ziemniaczki myjemy bardzo dokładnie lub obieramy _bardzo_ cienko. Nacinamy paskami w poprzek robiąc "jeżyka" (uważając, żeby się nie rozpadł), resztę warzyw kroimy w cieniutkie plasterki i wkładamy w ziemniaki na przemian paprykę, cebulkę, cukinię.

Tak przygotowane ziemniaki kładziemy na folii alu i posypujemy zestawem przypraw i solą. Pieczemy zawinięte dokładnie w folię alu aż będą miękkie.

Wskazówki i uwagi:

Serwujemy z warzywami z grilla.
Nadesłał(a) syla, dnia: 2000-07-21 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: