puszka.pl - pysznie!

Kalafiorowa surówka z pomidorem i czosnkowym winegretem


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

kalafior
pomidory

sos winegret:
ocet winny lub sok z cytryny
olej lub oliwa
czosnek - dużo
musztarda
sól
pieprz

Przygotowanie:

Sos: przecisnąć lub posiekać drobniutko czosnek, dodać łyżeczkę musztardy, ocet lub sok cytrynowy, sól, pieprz i wymieszać. Dolewać powoli oliwę lub olej przez cały czas mieszając.

Surowego kalafiora umyć, połamać na małe cząsteczki. Pomidory sparzyć i obrać ze skóry, posiekać w kostkę. Zalać sosem i wymieszać.
Nadesłał(a) Gosia Swiderek, dnia: 2001-10-28 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: