puszka.pl - pysznie!

Sałatka z tofu, fasolki i papryki


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

220 g tofu wędzonego
1 puszka fasoli (najlepiej czerwonej)
1 zielona papryka
1 mała cebula

sos:
1 cytryna
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka tymianku
szczypta ostrej papryki
1/4 łyżeczka soli

Przygotowanie:

Przygotować sos: wymieszać razem utartą skórkę i wyciśnięty sok z cytryny, oliwę i przyprawy.

Tofu, paprykę i cebulę drobno posiekać. Dodać odsączoną fasolkę, sos, wymieszać i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce.
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2000-07-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka Polsoi

Twoje zapiski: