Kanapki z tofu / tofu-fetą i koncentratem
Cebula to bardzo fajny dodatek - musi być tylko baaaardzo cieniutko posiekana. Będzie wtedy lekko chrupiąca, ale nie ostra. Od jej posiekania możemy też zacząć całe przygotowania - wtedy dodatkowo straci na ostrości.
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
chleb, najlepiej ciemny
tofu-feta lub tofu wędzone (lub opcjonalnie tofu naturalne skropione delikatnie sosem sojowym)
koncentrat pomidorowy
sól
pieprz
cebulka
Przygotowanie:
Na chlebek wrzucamy plasterki tofu lub smarujemy tofu-fetą, na to koncentrat (nie za cienko), solimy, pieprzymy, posypujemy posiekaną w cieniutkie piórka cebulą.
Wskazówki i uwagi:
Wilma z pl.rec.kuchnia zaproponowała mi pomysł na podobne kanapki, ale bez tofu. Czyli koncentrat, cebulka i przyprawy - też dobre! Zwł. z ciemnym chlebem z bakaliami - kiedy się trafi na rodzynkę, jej smak fajnie się komponuje z kwaskowatym smakiem koncentratu :)
Twoje zapiski: