4 papryki, np. 2 czerwone, 1 pomarańczowa, 1 żółta
2 małe bakłażany
1 szalotka
oliwa do smażenia/ pieczenia
4 pomidory, średnie i twarde
6 listków bazylii
sól
pieprz
Przygotowanie:
Bakłażany pokroić w kostkę, szalotkę w plasterki, posmarować (skropić) je oliwą, ułożyć w naczyniu na grillu i piec, przewracając czasem, aż będą miękkie. Dodać pokrojone w ćwiartki pomidory i piec przez 3-5 min. z porwanymi liśćmi bazylii posypanymi na wierzchu.
Papryki przekroić na połówki i wykroić z ich środka nasiona oraz błonki. Włożyć farsz, ułożyć je w żaroodpornym naczyniu, wstawić do piekarnika, podgrzewać w temp. 100°C przez 2-4 min.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: 2001-11-03 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Super Linia - miesięcznik promujący zdrowy styl życia nr 10/2001