Na niewielkiej patelni podgrzać 1 łyżkę oleju na średnio dużym ogniu. Dodać pieczarki i cebulkę, często mieszać aż wszystko zmięknie (ok. 3 minuty).
Zmniejszyć ogień, dodać soczewicę i sos sojowy. Rozgnieść widelcem, ciągle gotować aż na patelni wytworzy się cienka powłoka.
Zdjąć z ognia. Dodać kaszę jęczmienną, drobniutko posiekane orzechy, bułkę tartą i pieprz. Wymieszać i ostudzić. Uformować kotlety. Włożyć do lodówki na godzinę.
Na patelni rozgrzać dobrze olej. Smażyć kotleciki z obu stron aż się zbrązowieją.
Nadesłał(a) ~kasia-felicja,
dnia: 2001-11-05 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.