paluszki słone
polewa czekoladowa do ciast (najlepiej ta "do gorącej wody włóż - i już!")
lub zwykła czekolada (więcej roboty)
Przygotowanie:
Paluszki rozłóż równolegle (np. na blasze do ciast), zrób mały otworek w przygotowanej polewie i polewaj "paluszkowy prostokąt" w poprzek zostawiając 1/3 długości paluszków (by się goście nie upaćkali ;), odstawić do lodówki, podawać... jak paluszki :) (szklaneczka itp.)
Jeśli ze zwykłą czekoladą, to trzeba ją najpierw rozpuścić w kąpieli wodnej - mniejszy pojemnik z czekoladą umieścić w większym z gorąca wodą.
Wskazówki i uwagi:
Paluszki mogą być i z makiem czy z sezamem, ale głównym założeniem tegoż 'przepisu' jest właśnie kombinacja smaku czekolady i soli :)
Nadesłał(a) eRka,
dnia: 2001-11-10 00:00:00.0
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.